Suomalaiset äänestivät Alavuden seudun Eläintiimin korona-ajan vapaaehtoistyön sankariksi ja 10 000 euron palkinnon voittajaksi

17.6.2021

Alavuden seudun Eläintiimi on voittanut Nosto-käteisautomaattien lahjoittaman 10 000 euron Nosto-kympin. Toiminta-avustus on osa Nosto-käteisautomaattien Poikkeusajan Sankarit -hyväntekeväisyyshanketta, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi korona-ajan vapaaehtoisia hyväntekijöitä. Alavuden seudun Eläintiimi keräsi yleisöäänestyksessä itselleen 31% äänistä, kun toiseksi tullut Apuna ry ylsi 26% ääniosuuteen. Yleisöäänestyksessä annettiin lähes 9000 ääntä.

Äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa tehtiin yleisön antamien vihjeiden ja perusteluiden pohjalta lähes 2000 ilmiantoa toiminta-avustuksen saajaksi ja finalisteiksi valittiin viisi voittoa tavoittelematonta yhdistystä. Kisan voittaneen Alavuden seudun Eläintiimin ja toiseksi tulleen pääkaupunkiseudulla vähävaraisia lapsia ja perheitä auttavan Apuna ry:n lisäksi ehdolla olivat kaikenikäisistä ihmisistä vaikeina aikoina Forssan seudulla huolehtiva Asenne ry, joka sai 20% äänistä. 15% äänistä meni suomussalmelaiselle hyväntekijälle Sokrates ry:lle. Kisassa viidenneksi sijoittui tamperelainen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry 8% ääniosuudella.

Alavuden seudun Eläintiimille luovutetaan Nosto-käteisautomaattien lahjoittama 10 000 euron toiminta-avustus, jonka yhdistys  saa käyttää oman hyväntekeväisyystoiminnan jatkamiseen ja kehittämiseen.

Iso raha kaltoinkohdelluille eläimille, lottovoitto toiminnalle

Voittorahalla Alavuden seudun Eläintiimi ry voi jatkaa vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaansa ja auttaa hylättyjä ja kaltoinkohdeltuja eläimiä uuden elämän alkuun.

– 10 000 euron voittaminen ja äänienemmistön kerääminen tällaisessa valtakunnallisessa kilpailussa on mielettömän iso juttu meille. Toimimme pienellä paikkakunnalla ja pienillä resursseilla. Annamme itsestämme 200 prosenttia tähän hommaan, ja olemme erityisen otettuja siitä, että te ilmoititte meidät tähän kilpailuun. Se kertoo siitä, että olemme toiminnallamme pystyneet vaikuttamaan ihmisiin, ja heidän haluunsa auttaa, Alavuden seudun Eläintiimin Janita Heimonen iloitsee.

Heimosen mukaan voitosta erityisen mukavan tekee se, että voiton ovat mahdollistaneet ihmiset, jotka eivät välttämättä tunne yhdistystä ja sen toimintaa muuten kuin tämän kilpailun kautta.

– Haluamme koko tiimin voimin kiittää kaikkia meitä äänestäneitä ja kaikkia heitä, jotka ovat tukeneet meitä toimintavuosiemme aikana. Voitto auttaa jaksamaan vaikeiden suvantovaiheiden yli, Heimonen kuvailee.

Korona herätti ihmiset auttamaan

Koronakriisi on paitsi kasvattanut avun tarvitsijoiden määrää, mutta myös nostanut esiin ennätyksellisen paljon yksityishenkilöitä, yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka ovat vapaaehtoisesti työskennelleet avun tarvitsijoiden puolesta. Vapaaehtoistyölle halutaan nyt antaa tunnustusta.

– Kilpailussa annettiin viikossa lähes 2000 ilmiantoa korona-ajan hyväntekijöistä, jotka ovat auttaneet, tukeneet ja vapaaehtoisesti työskennelleet avun tarvitsijoiden puolesta. Näin valtava äänimäärä yllätti tuomariston täydellisesti ja osoittaa, että suomalaiset ovat olleet korona-aikanakin epäitsekkäitä ja antaneet apuansa sitä tarvitseville, toteaa Nosto-käteisautomaattien maajohtaja Risto Lepo.

Lue lisää Alavuden seudun Eläintiimin toiminnasta sekä muista kilpailun finalisteista täältä.

LISÄTIETOJA:
Maajohtaja Risto Lepo, puh. +358 40 544 2247, risto.lepo@nokas.com

_______________________________________________________________________________________

Nosto-käteisautomaatit kuuluvat norjalaiseen Nokas-konserniin. Nokas on Skandinavian suurin käteishuoltoalan yritys. Suomessa on tällä hetkellä noin 550 kpl Nosto-käteisautomaattia. Norjan ja Suomen lisäksi Nokas toimii myös Ruotsissa ja Tanskassa. Konsernin liikevaihto oli noin 100 miljoonaa euroa vuonna 2020.