YLEISÖÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ

0
0
0
0
päivää
0
0
tuntia
0
0
minuuttia
0
0
sekuntia

1. Vaihe – Sankareiden haku

2. Vaihe – Finalistien valinta

3. Vaihe – Yleisöäänestys

4. Vaihe – Voittajan julkistus

Äänestä ja vaikuta!

Nosto etsii nyt poikkeusajan hiljaisia sankareita. Saimme lähes 2000 ehdotusta, joiden joukosta tuomaristo on valinnut viisi upeaa ehdokasta 10 000 euron toiminta-avustuksen saajaksi. 

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi.

POIKKEUSAJAN SANKARIT

Sokrates ry

Heistä sanottua:

”Jaana on jo vuosien ajan ollut köyhän ja pienen ihmisen vierellä, milloin ruokakassin kanssa, milloin viemällä vaatteita, kun perheellä ei ole ollut niitä. Hän on organisoinut joululahjakeräyksen heille, joilla ei ole ollut tulossa yhtään pakettia. Jaana kuljettaa avustuksia omalla kustannuksellaan, hakee niitä avustajilta, ja vie avustettaville. Jaanalla on suuri sydän johon mahtuu kaikenkokoiset ja näköiset ihmiset.”

Keitä olemme, mitä teemme?

Sokrates ry on perustettu vuonna 2012 alunperin silloisen tukiasuntokotini ruokapöydän ääressä, jälkihuoltonuorten ja lievästi kehitysvammaisten nuorten kanssa. Siitä lähtien olen alati kasvavan nuorten- ja vapaaehtoisten joukon kanssa, käyttänyt lähes kaikki vapaa-aikani eri elämäntilanteessa olevien ihmisten auttamiseen.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut työhömme?

Olemme joutuneet yhä enemmän toimittamaan lapsiperheisiin ruokaa ja antamaan keskusteluapua ja tukea hyvin masentuneille ja toimintakykynsä lähes menettäneille nuorille. Myös ikäihmisiltä on nyt tullut avunpyyntöjä. Ihmiset eivät uskalla tai kykene liikkumaan kotoaan.

Miten käyttäisimme 10 000 euron avustuksen?

Me haaveilemme soppatykistä, pop-up-teltasta ja kaasugrillistä, joita tarvitsisimme hyväntekeväisyystempauksissa. Lisäksi haaveilemme toimintarahasta avustuksille, ettei jokaista lanttia tarvitsisi kerjätä maailmalta. Meillä ei ole lainkaan rahoitusta, kaikki tarvittava kerätään alusta asti jokaiselle avustettavalle tai pidetään kirppispöytää. Yhdistyksen tilillä on tätä kirjoittaessa vain 14 euroa ja avunpyyntöjä tulee päivittäin. Silti olemme aina haalineet kekseliäästi vapaaehtoisten kanssa avustukset jostain lähes jokaiselle pyytäjälle.

POIKKEUSAJAN SANKARIT

SirkusRakkausPumPum ry

Heistä sanottua:

”Lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum Ry on järjestänyt lapsiperheille paljon mahtavaa toimintaa myös poikkeusaikoina. He ovat mm. toteuttaneet hauskoja livelähetyksiä YouTubessa sekä järjestäneet osallistavaa katutaidetoimintaa kaikenikäisille, lähinnä kuitenkin lapsille ja nuorille. Poikkeusajat ovat vaikeuttaneet yhdistyksen taloustilannetta, tehden vaikeammaksi jatkaa tärkeää ihmisiä osallistavaa kulttuurityötä.”

Keitä olemme, mitä teemme?

SirkusRakkausPumPum ry (SRPP) on järjestänyt satoja lapsia, nuoria ja erityisryhmiä osallistavia katutaidetapahtumia, julkisen kaupunkitaiteen projekteja sekä työpajoja vuodesta 2014. Olemme opettaneet yli 6000 lasta ja nuorta spraymaalaamaan, sekä työllistäneet lukuisia taideohjaajia ja graffiti- ja kuvataiteilijoita. Katutaidetopetusta on järjestetty mm. iltapäiväkerhotoimintana peruskouluilla, kursseina nuorisotiloilla ja luvallisilla graffitiseinillä. Lisäksi myymme esityksiä ja ohjelmaa lastentapahtumiin, kouluille ja ryhmille. Tiimissämme on pyörätuolitanssijoita ja kaikki toimintamme on esteetöntä. SRPP:lla ei ole mitään vakituista toiminnan rahoitusta, kaikki tulomme tulee keikkatoiminnasta. Myymme tapahtumasisältöjämme kaupungeille, kunnille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityistilaisuuksiin ohjelmatoimistotyyppisesti, sekä toteutamme apurahoilla projekteja. Luomme ilmapiirin jossa jokainen saa olla oma itsensä, touhuihin on helppo lähteä mukaan ja aikuisetkin innostuvat! Palkittu lastenkulttuurikonseptimme kannustaa yhdessä tekemiseen ja tuo yhteiset leikit ja katutaidetoiminnan kaikkien lasten ja nuorten ulottuville!

Miten poikkeusaika on vaikuttanut työhömme?

Koronan vuoksi kymmeniä lastentapahtumia, graffitikursseja ja projekteja peruuntui, ja jäimme ilman lupausta töistä ja tuloista. Lapsilla ja nuorilla oli kuitenkin kova tarve päästä tekemään taidetta koronarajoitusten keskellä, joten muokkasimme toimintamme pikaisesti poikkeustilanteeseen sopivaksi, vaikka se oli taloudellisesti hyvin haastavaa. Järjestimme v.2020 mm. suuren vappu-tapahtuman ja halloween-shown livestriiminä. Mukana oli paljon lasten suosiikkiesiintyjiä ja katsojia oli tuhansia. Muokkasimme katutaidetoimintamme koronaturvalliseksi ja lapset pääsivät maalaamaan koulujen lähistöllä olevia alikulkutunneleita kanssamme. Viisi tunnelia muuttui betoninharmaasta värikkääksi lasten ja taiteilijoiden yhteistyönä, ja tänä kesänä on jo maalattu mm. koulurakennus, työmaa-aitoja ja nuorisotiloja. Vuonna 2020 katutaidetapahtumamme tavoittivat n. 500 perhettä. Pystytimme myös kaikille avoimen luvallisen graffitiseinän Tampereen taidemuseon edustalle, johon kuka tahansa voi tehdä katutaidetta. Näitä seiniä pyrimme saamaan lähiöihin ja seutukuntiin! Saimme tunnustuksia lasten korona-ajan unelmien toteuttamisesta, mm. Pirkanmaan lastenkulttuuripalkinto 2020 ja Edesvastuupalkinto 2020.

Miten käyttäisimme 10 000 euron avustuksen?

Voittosumman käyttäisimme perheiden, lastenkulttuurin ja taiteilijoiden hyväksi. Järjestäisimme leikkipuistokiertueen ja katutaidetoimintaa. Teemana olisi kiusaamisen vastainen toiminta ja suvaitsevaisuus. Kaikki saavat toteuttaa itseään omalla tyylillään! Yleisö saa ehdottaa meille paikkakuntia sekä kohteita! Leikkipuistokiertueella järjestäisimme vuoden 2021 aikana kuudessa leikkipuistossa osallistavia sirkusleikkejä, popup-maalaustoimintaa ja lastenmusiikkia kaikenlaisille leikkipuistokävijöille. Järjestäisimme myös kaksi osallistavaa katutaideprojektia lapsille, nuorille ja erityisryhmille.

POIKKEUSAJAN SANKARIT

Asenne ry

Heistä sanottua:

”Asenne ry on jo muutaman vuoden auttanut vähävaraisia lapsia ja perheitä Kanta-Hämeessä, erityisesti Forssassa. Korona-aikana he ovat jakaneet ja hakeneet koululaisten ruokapaketteja ja toimittaneet ne lapsille ja nuorille. Nyt tekeillä on ns. nuorisotila Forssan vanhalle bensikselle, jonne kaikki tehdään talkoo- ja lahjoitustyönä. Näillä perustajilla on sydän puhdasta kultaa.”

Keitä olemme, mitä teemme?

Olemme Paula & Harri Vigilant eli Asenne ry. Teemme avioparina oman yhdistyksemme nimissä vapaaehtoistyötä ihmisten arjen tasa-arvoistamiseksi ja toimimme kolmannen sektorin tekijöinä täydentääksemme kuntien tarjoamia palveluja mm. lastensuojelun, perhetyön ja nuorisotyön parissa. Haluamme tehdä kaikkea sitä, mihin sydän sanoo kyllä ja rahoitamme toimintaamme tukituotemyynnillä sekä lahjoitusvaroilla.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut työhömme?

Kuluneen vuoden aikana olemme joutuneet vähentämään kohtaamisia, jotka ovat olleet olennainen osa työtämme. Teemme paljon työtä syrjäytymisriskin uhan alla elävien nuorten kanssa, joita on vaikea tavoittaa etänä. Pääasiallisista auttajistamme kamppailu-urheilijat ja muusikot ovat joutuneet itse taloudelliseen ahdinkoon ja soveltamaan jaksamistaan. Me päätimme kääntää katseemme auttamismielessä myös heihin ja olemme palkanneet heitä pitämään mm. yksityistunteja tuleville muusikoille sekä maksaneet kamppailu-urheilun sponsseja nuorille. Toinen meistä on ollut lomautettuna ravintola-alalta lähes koko korona-ajan, mikä on antanut mahdollisuuden antaa kaikkemme yhdistykselle sekä kouluttautumaan alalle. Tämän myötä on myös selvinnyt kuinka paljon meidän kaltaiselle toimijalle on kysyntää. Ihmisten auttamisenhalu on nimittäin kasvanut valtavasti, me olemme antaneet siihen väylän tänä vaikeana aikana. Ryhdyimme viemään kouluruokaa koteihin sekä tuoreita leipiä vanhuksille, jotta kosketuspinta säilyisi koko ajan.

Miten käyttäisimme 10 000 euron avustuksen?

Jos voittaisimme 10 000 euron avustuksen, työllistäisimme toisen meistä uuden hankkeemme parissa, joka suunnataan perheille sekä nuorille alueellamme. Toimitilaamme, Vanhaan Bensikseen, rakentuu parhaillaan bändikämppä, moponkorjauspaja, keittiö, kahvila ja oleskelutila. Haluaisimme lisäksi ottaa työharjoittelijoita mutta silloin paikalla tulee olla myös aikuisen, joka osaa reagoida nuorten tarpeisiin. Hankkeen etenemistä voi seurata mm. Facebook ja Instagram -sivuilla sekä Vanhan Bensiksen päiväkirjassa. Tavoitteemme on avata kesäkuun 2021 aikana ovemme.

POIKKEUSAJAN SANKARIT

Apuna ry

Heistä sanottua:

”Ovat jakaneet ruoka- ja vaateapua sekä maksaneet ahdingossa olevien ihmisten laskuja yhdistyksen keräystuotoilla. On lohdullista, että kaikilla on hädän tullen joku taho, johon kääntyä ja josta on mahdollista saada nopeaa apua ilman isoa koneistoa ja byrokratiaviidakkoa.”

Keitä olemme, mitä teemme?

Apuna ry on kahden naisen vuonna 2016 perustama pääkaupunkiseudulla toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Apuna jakaa ruoka- ja vaateapua vähävaraisille lapsille, perheille, pariskunnille ja yksinäisille. Välttämättömien menojen lisäksi se maksaa lasten syntymäpäiväjuhlia sekä harrastuksia vähentääkseen sosiaalisen eriarvoisuuden kokemusta. Varoja käytetään myös vähävaraisten perheiden jo erääntyneiden kotitalousmenojen maksamiseen niissä tilanteissa, joissa laskun maksamatta jättäminen heikentäisi huomattavasti perheiden elinolosuhteita. Toimintamme perustuu yksityisten lahjoittajien lahjoituksiin.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut työhömme?

Koronavuosi on muokannut toimintaamme yhä enemmän ruoka-avun muotoon. Keväällä 2020 koulujen mennessä kiinni pääkaupunkiseudulla ihmisille nousi todellinen hätä ruuan puutteen vuoksi. Enää ei ollut tarjolla koulun ja päiväkodin tarjoamaa lämmintä ruokaa ja välipalaa, mikä vaikuttaa suuresti vähävaraisten perheiden talouteen. Saimme käynnistettyä viikoittaisen ruoka-avun, jolla ruokimme noin tuhat ihmistä joka kerralla. Koska emme saaneet valtion tukea, keräsimme itse tarvittavat varat huhti-elokuun aikana, jotta saimme varmistettua ettei yhdenkään lapsen tarvitse kärsiä nälästä. Nyt lahjoitusten saanti on tippunut huomattavasti ja vastaavista lahjoituksista voimme vain haaveilla.

Miten käyttäisimme 10 000 euron avustuksen?

Kesä edessä ja sen myötä tiukentuvat vähävaraisten perheiden kukkaron nyörit. Jo se, että ruoan kanssa pitää säännöstellä kesällä, on ahdistavaa muista kesäiloista puhumattakaan. Syksyllä koulujen alkaessa on kaikilla lapsilla yleensä kivaa kerrottavaa kesästä. Kaikilla ei näin kuitenkaan ole ja osa perheidemme lapsista haaveilee jäätelön ostamisesta joskus ihan oikeasta jäätelökioskista. Toiveet ovat toisilla pienet ja me Apuna Ry:ssä haluamme mahdollistaa kaikille vähävaraisille lapsille edes yhden kesähaaveen toteutumisen sekä tukea ruoka-avussa.

POIKKEUSAJAN SANKARIT

Alavuden seudun Eläintiimi ry

Heistä sanottua:

”Korona on vienyt monilta lemmikin omistajalta elannon. Alavuden seudun Eläintiimi ry on hienotunteisesti auttanut lahjoittamalla lemmikeille ruokaa ja tarvittavia lääkkeitä. Mikään sää ei estä heitä pelastamasta eläimiä. Tämän kaiken he tekevät SUURELLA sydämellä lemmikkien puolesta. Palkatta. Aina.”

Keitä olemme, mitä teemme?

Me olemme Alavuden seudun Eläintiimi. Kuusi naista, jotka haluavat muuttaa asioita tarttumalla niihin ja auttaa apua tarvitsevia eläimiä, lemmikkejä ja myös niiden omistajia. Yhdistyksemme on perustettu 2017 ja toimintamme aikana on avun kauttamme saanut tuhannet eläimet ja myös omistajat. Olemme erikoistuneet isoihin kissapopulaatioihin, villiintyneisiin kissoihin sekä niiden auttamiseen kohti uutta elämää. Teemme paljon yhteistyötä muiden eläinsuojeluyhdistysten kanssa ja se onkin täällä ongelma-alueella ollut meille iso etu. Näin olemme voineet auttaa useampia kissoja. Autamme myös vähävaraisia lemmikkien omistajia lahjoittamalla eläinten ruokia ja tukemalla eläinlääkärikuluissa. Tapamme toimia niin kentällä kuin julkisuudessa on sellainen peripohojalaanen, eli asiat sanotaan niin kuin ne ovat niin somessa kuin tapaamisissa ihmisten kanssa. Haluamme nostaa kissanarvon Suomessa sen ansaitsemalle tasolle sekä vaikuttaa nykylainsäädännön ongelmiin eläinsuojelullisissa asioissa.

Miten poikkeusaika on vaikuttanut työhömme?

Koronan vuoksi lähes kaikki tapahtumat on peruttu ja tulojen hankinta esim. myyjäisten kautta on jäänyt olemattomiin. Iso osa toimintaamme on olla markkinoilla, toreilla ja tapahtumissa esillä kertomassa toiminnastamme ja myymässä tuotteita eläinten hyväksi.

Miten käyttäisimme 10 000 euron avustuksen?

Suurin kuluerämme on eläinlääkärikulut, joihin on kuluvana vuonna mennyt 9000 €. Erikoisruoat niitä vaativille kissoille, lääkkeet ja loishäädöt, ovat myös iso kulu meille. 10 000 euron avustuksella tekisimme ihmeitä kymmenille apua tarvitseville kissoille.

Auta meitä löytämään poikkeusajan todelliset sankarit

Me pyysimme suomalaisia kertomaan meille ihmisistä tai yhteisöistä, jotka ovat omalla toiminnallaan auttaneet muita näinä poikkeuksellisina ja haastavina yksinolon, taloushuolien ja epävarmuuden aikoina.

Äänestä suosikkiasi 15.6.2021 mennessä

Eniten ääniä saanut ehdokas saa Nosto-kympin, 10 000 € käytettäväksi valitsemaansa hyväntekeväisyystoimintaan.

Kaikkien sankaria ehdottaneiden sekä äänestäneiden kesken arvotaan viisi 150 € arvoista lahjakorttia S-ryhmän myymälöihin.

Seuraa kilpailun etenemistä Facebook-sivullamme.

Lue lisää kampanjasta.

Nosto-käteisautomaatista myös
10 euron seteleitä

Nostoista teet käteisnostot turvallisesti ja ilman ylimääräisiä kuluja. Automaateistamme saat 50, 20 ja 10 euron seteleitä. Nostoja on jo yli 550 kpl, ympäri Suomen. Löydät meidät muun muassa kauppakeskuksista sekä kauppojen ja huoltoasemien yhteydestä.

Käteisautomaatit ovat liiketoimintaamme, mutta haluamme myös varmistaa kaikille suomalaisille mahdollisuuden saada ja käyttää käteistä sekä taata yhdenmukaiset oikeudet olla osana toimivaa yhteiskuntaa.